Aerial (Yin) Yoga

Bij aerial yin yoga, zit je redelijk passief in een speciale doek. Door bepaalde houdingen aan te nemen,  herstel, versoepel  en versterk je het bindweefsel en de gewrichten. We letten daarbij goed op onze ademhaling.

Aerial yin yoga beoefenen zorgt alsdus voor meer bewegingsvrijheid, haalt spanningen uit je spieren, en helpt de klachten te verminderen van stress en burn-out. Vele lasten die je meedroeg, emoties die lang vastzaten komen los, en worden afgevoerd. Het helpt ook om beter te kunnen slapen.

De verschillende oefeningen zijn helemaal niet moeilijk! Doordat je lang in een bepaalde houding zit, ligt, of staat, voelt het ook als meditatie aan. Je leert mentaal en fysiek meer in balans te komen en leert vertrouwen te hebben in de doek die jou draagt, ondersteunt, en koestert. Je mag gewoon jezelf zijn. 

Op het einde van de les, lig je helemaal in de doek, en word je zalig gewiegd. Zo kan je een diepe ontspanning voelen, en een bevrijdend gevoel ervaren van alles wat je hebt losgelaten gedurende de les.

De les kan individueel of in klein groepje (tot 4 personen) gevolgd worden.

Je kan zelf een groepje samenstellen en een afspraak maken.
Of je kan op een vastgelegd uur deelnemen aan de les. 

Prijs: € 10 (60 letskes) per les

Benodigdheden:
Een gladde trainingsbroek of wielerbroek
Een t-shirt met (half)lange mouwen

Afspraken:
Geen scherpe voorwerpen in de doeken (oorbellen, horloge…)
Let op hygiëne (geen vuile voeten, oksels beschermd tegen zweten, propere kledij…)

Je kan ook aerial yoga les volgen bij Distrikt7, op donderdag van 11.00 uur tot 12.00 uur. Inschrijven kan via website van Distrikt7. Een gratis dagpas ook daar te verkrijgen om te proeven van de les. Daarna kan je  je ook een 10-beurtenkaart aanschaffen. 

 

aerial yoga doeken