Familieopstellingen

Familieopstellingen is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische methode, die jou kan helpen om de kwaliteit van jouw leven te verbeteren.
Een opstelling is zeer zinvol indien je in je leven steeds tegen dezelfde problemen aanloopt, zoals depressies, uitsluiting, pesterijen, armoede, doodsangsten, verslavingen, misbruik, relatieproblemen, ziektes, handicaps, pijnen, opvoedingsproblemen, kinderloos blijven, miskramen, stalking, ...

Zonder teveel woorden stel ik een stukje uit je familiesysteem op dat relevant is voor jouw vraag. Dan gaan we kijken naar wat zich toont, en krijgen zo inzichten in de oorsprong van de verstrikking die jij meedraagt uit jouw systeem.
Vaak ligt de wortel van jouw probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen uit jouw familiesysteem, soms zelfs generaties ver. Onbewust draag jij stukken mee, die in het verleden niet verwerkt zijn door jouw familieleden. Dat komt omdat je onbewust loyaal wil zijn aan jouw familie. Jij draagt de verstrikkingen uit liefde mee, maar ze kunnen jouw leven zodanig overschaduwen, dat je er teveel last van krijgt. Verstrikkingen in het systeem ontstaan heel vaak bij grote trauma’s, zoals oorlog, miskramen, zelfmoord, vroege sterfte, uitsluiting, verkrachtingen, etc.

Om een opstelling te doen, is het dus zeer goed om soortgelijke feiten uit jouw familie te kennen. Die kunnen ons helpen bij het begrijpen van wat we zien.

Praktisch:
Het is niet nodig om familieleden mee te brengen.
Je kan een opstelling zowel individueel als in groep doen.
Indien je graag deelneemt aan een groepsgebeuren, waarbij deelnemers voor elkaars opstelling als representant staan, kan je me altijd vragen naar de mail van de activiteiten, waar je eerstvolgende data van opstellingen terugvindt.

Prijs: vrije bijdrage (ook in lets mogelijk)
 

gezin